• Geen categorieën

Zwarte truffel

truffles

Een truffel is het vruchtlichaam van een ondergrondse paddenstoel. De sporen van de truffel worden gevonden door dieren die schimmels eten. De meeste truffels zijn te vinden in de buurt van bomen. Er zijn honderden soorten Truffels te benoemen. Het vruchtlichaam van de meeste Truffels worden beschouwd als een echte delicatesse.

Truffel paddenstoelen hebben een erg intense, aardse geur en een speciale smaak. De Truffels zijn dan ook speciale delicatessen. In termen van prijs en aanzicht behoren truffels tot de zelfde categorie delicatesse als kaviaar en eendenlever. Er zijn drie typen truffels te onderscheiden: de zomer truffel, de zwarte winter truffel en de witte truffel. De bruin- grijze zomer truffel is de goedkoopste in zijn soort.

Oorspronkelijk komen Truffels uit Europa en China. Rond het begin van de negentiende eeuw hebben de Franse de Truffel geëist als een delicatesse van hun keuken. Dit is een reden dat veel mensen ervan uitgaan dat Truffels uit Frankrijk komen.

U kunt de Truffes bewaren in de koelkast, met een temperatuur tussen de 0-3°C. In het algemeen zijn verse Truffels niet langer dan een paar dagen houdbaar.

Pasta met Truffel

ingrediënten:
– 1 ons gedroogde eekhoorntjesbrood
– 1 kopje heet water
– 2 eetlepels olijfolie
– 8 gram wilde paddenstoelen
– 1 grote sjalot
– 1 teentje knoflook
– 1/2 theelepel tijm
– 1 pond pasta
– 1/4 kop slagroom
– 1 eetlepel zwarte truffelolie
– 1 theelepel zwarte truffels
– 1 handvol peterselie

 

Bereiding:
Week de gedroogde paddenstoelen in het warme water gedurende 20 minuten. Giet de paddenstoelen vervolgens af. Behoud het water en bak het eekhoorntjesbrood. Voeg de champignons toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg daarna de sjalotten, knoflook en tijm toe en bak dit gedurende 2 minuten. Voeg het water toe en laat de ingrediënten sudderen. Vervolgens de ingrediënten tot de helft laten inkoken. Kook ondertussen de pasta.Voeg de room toe en laat de inhoud sudderen tot het dik is.Haal de pan van het vuur en meng het met de zwarte Truffel olie. Serveer de pasta met saus en garneer het gerecht met zwarte truffel.