• Geen categorieën

Witte Paddenstoel

Baby White Mushroom

De witte paddenstoel is de populairste eetbare paddenstoel. Deze paddenstoel wordt in kassen geteeld waar het klimaat en de luchtvochtigheid optimaal worden gehouden. Hierdoor is de paddenstoel het hele jaar beschikbaar. Daarnaast zijn de paddenstoelen in verschillende maten verkrijgbaar. De witte paddenstoel heeft een zoete smaak en een stevige structuur.

Bij het gebruik van de paddenstoel voor een gerecht, dient u de paddenstoel eerst schoon te maken. U kunt de paddenstoel schoonmaken met een borsteltje of keukenpapier. Echter nooit met water schoonmaken. Water kan de oorzaak zijn dat de paddenstoel zijn smaak en structuur verliest. Deze paddenstoel kan gebruikt worden in veel gerechten. Gebakken zijn ze lekker in salades of pastagerechten. De paddenstoel is ook lekker met biefstuk en bijpassende saus.

De witte paddenstoel komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig wordt deze paddenstoel op grote schaal gekweekt in verschillende landen, zo ook in Nederland. In Nederland is het één van de meest gegeten paddenstoelen.

De witte paddenstoel is het gehele jaar beschikbaar. U kunt de paddenstoelen het beste bewaren in de groente la van uw koelkast. De paddenstoel blijft ongeveer 3 dagen houdbaar, bij een temperatuur tussen de 4 en 7°C.

Gevulde Champignons met ham

Ingrediënten:
– champignons
– fijngehakte lente-ui
– geperste knoflook
– fijngehakte ham
– peper
– zout
– olijven
– geraspte kaas

 

Bereiding:

Kook de champignons in water met olijfolie, zout en peper voor ongeveer 3 minuten. Giet de champignons hierna af.Bak de vulling voor de champignons in olijfolie. Vul vervolgens de champignons met de gebakken vulling en strooi geraspte kaas over deze champignons. Verwarm de oven of grill tot ongeveer 225 graden Celsius. Plaats vervolgens de champignons op aluminium folie op een bakplaat of onder de grill. Laat het gerecht voor ongeveer 5 minuten bakken. Indien de kaas smelt, is het gerecht klaar.