• Geen categorieën

Trompet de la mort

trompet-de-la-mort

De Trompet de la mort wordt ook wel de Hoorn des overvloed genoemd en is een eetbare paddenstoel. In de Griekse mythologie wordt de Trompet de la mort omschreven, als de prachtige hoorn van de geit Amalthea, die zich vult met al het eten of drinken dat de eigenaar van hem vraagt.

De paddenstoel is bijna zwart van kleur en ziet er niet smakelijk uit. Desondanks heeft de paddenstoel een zeer goede smaak. Indien de paddenstoel gedroogd is, is de smaak beter. De Trompet de la mort begint dan op een truffel te lijken. Deze paddenstoel kan verwerkt worden in salades, risotto en pasta gerechten. Het is tevens lekker bij wildgerechten.

De Trompet de la mort komt oorspronkelijk uit Europa. Maar u kunt deze paddenstoel ook in Amerika vinden. De Trompet de la mort is van september tot januari verkrijgbaar.

U kunt de paddenstoel bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 0-3 °C. Echter is de Trompet de la mort niet lang houdbaar en bederft de paddenstoel erg snel.

Pompoen soep met Trompet de la mort
Ingrediënten:
– 1 pompoen
– 1/4 kop pompoenpitten
– 4 eetlepels. boter
– 1 teentje knoflook
– 2 preien – alleen het witte gedeelte
– 1 kleine jalapeno
– 1 theelepel komijn
– 1/2 kop lichte room of half-en-half
– 4 gram Trompet de la mort

 

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. snij de pompoen door de midden en leg het met de gesneden kant op een met folie beklede bakplaat. Bak de pompoen tot het ingestort en gekarameliseerd is, dit duurt ongeveer een uur. Bak pompoenpitten in een hapjespan tot ze beginnen te poppen en bruin worden.
Smelt 2 eetlepels boter in een pan. Voeg de knoflook, prei en jalapeno toe en bak al roerend tot ze zacht zijn, dit proces duurt ongeveer 10-15 min. Schraap het vlees van de gebakken pompoen en voeg deze toe. Voeg de bouilon toe en breng de ingrediënten aan het sudderen. Kook het gerecht 15 minuten tot alles zacht is.Pureer de ingrediënten in de blender. Roer vervolgens de room door de ingrediënten en laat de resterende boter erin smelten . Voeg de Trompet de la mort toe en kook al roerend tot het gerecht gaar is.