• Geen categorieën

Portobello

Porto Bello

De Portobello is bekend onder veel verschillende namen.Enkele voorbeelden hiervan zijn de Portabella, de Agaricusbisporus en de Italiaanse paddenstoel. De Portobello is een eetbare paddenstoel, die afkomstig is uit Europa en Noord- Amerika. De paddenstoel is in het wild te vinden op graslanden. Echter wordt de paddenstoel tegenwoordig verbouwd in meer dan 70 landen.

De Portobello paddenstoel wordt wereldwijd gegeten. Het is een grote paddenstoel, met een korte steel en een grote hoed. De paddenstoel is lekker in combinatie met andere ingrediënten. Een voorbeeld van een lekker gerecht, is de hoed van de Portobello te vullen met geitenkaas en honing uit de oven. Voordat u de Portobello gaat bereiden dient u de paddenstoel eerst schoon te maken met keukenpapier.

De Portobello is vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. In Amerika werd de paddenstoel al lange tijd gebruikt op de barbecue. De paddenstoel wordt al jaren beschouwd als een delicatesse.

De Portobello paddenstoel is het gehele jaar beschikbaar. U kunt de paddenstoelen het beste bewaren in de groente la van uw koelkast. De paddenstoel blijft het langst houdbaar, bij een temperatuur tussen de 4 en 7°C. De paddenstoel is ongeveer 3 dagen houdbaar.

Gebakken Portobello hoeden met gesmolten geitenkaas
Ingrediënten:
– 1 kopje spaghettisaus
– 4 grote Portobello paddenstoel hoeden
– 4 ons  vet arme geitenkaas. Snijd ze in 4 stukken
– 2 eetlepels fijngehakte pijnboompitten,

– 1 eetlepel gehakte verse basilicum
– 1 takje verse basilicum(om te garneren)

 

Bereiding:
Verwarmde de oven voor op 180°C. Verdeel de saus op de bodem van een ovenschaal. Leg de paddenstoelhoeden met kieuwen naar boven. Leg een stuk geitenkaas op elke paddenstoel hoed. Bestrooi de pijnboompitten gelijkmatig over de geitenkaas. Bak de ingrediënten geheel gedurende 30 minuten tot ze warm en sprankelend zijn. Maak het gerecht af met de gehakte basilicum.