• Geen categorieën

Gele Oesterzwam

yellow-oyster

De Gele Oesterzwam is een exotisch ogende paddenstoel. Deze paddenstoel smaakt een beetje zoet en heeft sappig vruchtvlees. De kap/hoed van de Gele Oesterzwam is ongeveer 5 cm. Deze paddenstoel wordt in Nederland op zakken met stro en water gekweekt.

De Gele Oesterzwam is het hele jaar door verkrijgbaar. De paddenstoelen worden bij oogst geplukt in bundels en worden één voor één losgesneden. De smaak van deze paddenstoel is licht, sappig en een beetje zoet. Het is een lekkere paddenstoel voor in vegetarische gerechten of in oosterse wok gerechten. Dit komt door de stevige textuur van de paddenstoel.

Oorspronkelijk komt de Gele Oesterzwam uit Zuid- Korea, China en Europa. Deze paddenstoel groeit in het bos in de herfst. Ze groeien trapsgewijs als een strakke plank. De paddenstoelen ogen als patronen op de hardhouten loofbomen

Verse Gele Oesterzwammen kunt u het beste in de koelkast bewaren bij een temperatuur van 0-3 °C. Op deze manier blijft de paddenstoel 3 dagen houdbaar.

Gebakken Oesterzwammen met Fettuccine

Ingrediënten:
– 1/2 – 1 pond oesterzwammen
– 1 pond fettuccine
– 4 eetlepels ongezouten boter
– 1 dun gesneden sjalot

– olijfolie
– peterselie (vers)
– zout
– peper

 

Bereiding:

Bak de sjalotten in een pan tot ze goudbruin zijn. Breng vervolgens de ingrediënten op smaak met zout en peper. Gebruik alleen de doppen van de paddenstoel. Haal de pan met boter en sjalotten van het vuur, terwijl de pasta wordt gekookt. Laat de boter en sjalotten warm worden. Voeg de champignons toe in een pan en bak de ingrediënten gedurende 2 minuten. Voeg hierna 1 eetlepel boter toe aan de pasta. Voeg ongeveer 2 eetlepels van het kookvocht toe. Maak het gerecht af met vers gehakte peterselie en breng het vervolgens op smaak met zout en peper.