• Geen categorieën

Flats

flats

De volwassen paddenstoelen van deze soort zijn geheel open en hebben zichtbare bruine kieuwen. Flat paddenstoelen zijn grote paddenstoelen en hebben een robuuste smaak. De Flat paddenstoel heeft een grote hoed en een kleine stengel. Deze paddenstoelen verschillen in grootte van 4-6 cm en zijn in uiterste gevallen zelfs groter.

Deze grote paddenstoelen zijn lekker om te bereiden in de oven. Bijvoorbeeld met andere ingrediënten in de hoed van de paddenstoel. De paddenstoel is daarnaast ook erg geschikt voor tapenade en sauzen. Hoe groter deze paddenstoel wordt, hoe meer smaak deze krijgt. De Flat paddenstoel heeft een vlezige textuur en een intense, robuuste en bijna vlezige smaak.

Deze paddenstoel komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig hangt het van het seizoen af in welk land ze gekweekt worden. Desondanks zijn ze wel het hele jaar verkrijgbaar.

De Flat paddenstoelen kunt u voor drie dagen in uw koelkast bewaren. U kunt ze bewaren in papier of een stoffen zak om ‘zweten’ te voorkomen.

Flats van de barbeque met witte bonen salsa

Ingrediënten:
– 4 plakken prosciutto
– 1 x 400 gram cannellini bonen
– ½ kop geraspte radicchio bladeren
– 2 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
– 2 sjalotten
– 1 gele paprika.
– 1 eetlepel bieslook
– 2 theelepes Dijon mosterd
– 1 theelepels honing
– 1 eetlepel witte wijnazijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 8 Flats champignons

 

Bereiding:

Verwarm een grill en leg bak papier op de bakplaat. Plaats de prosciutto op het bakpapier en grill elke kant 1-2 minuten. Voeg cannellini bonen, radicchio, tomaten, sjalotten, paprika, bieslook en prosciutto toe in een kom. Klop vervolgens de mosterd, honing, azijn en 1 eetlepel olie. Giet dit over de ingrediënten in de kom. Maak de paddenstoelen schoon. Plaats deze op de bakplaat en bak elke kant 2 minuten. Dien hierna het gerecht op.