shiitake

Moderne Shiitakefarm geopend in Mitrovice (Kosovo)

Afgelopen week werd in Mitrovice (Kosovo) een Shiitake farm geopend met een weekcapaciteit, gefaseerd, van ± 10 ton.  Dit is een eerste project in de regio onderbouwd door Green Mushroom Farm Nederland. Na jarenlange marktontwikkeling in Europa is de visie ontstaan om ook in Europa productie voor te bereiden. De volgende projecten zullen ook binnen afzienbare tijd gerealiseerd gaan worden met de focus op exoten.

Shiitake Kwaliteit

De kwaliteit van de gekweekte Shiitake is van uitzonderlijke kwaliteit mede door participatie van Japanse technologie. Door de eigen productie en contacten, rechtstreeks met plukkers “all over the World” heeft GMF ± 90 % van hun producten “van grond tot mond” onder controle hetgeen kwaliteit, leveringszekerheid en prijs ten goede komt. In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in een nauwe samenwerking met spelers in de belangrijkste marktgebieden.

Door verbetering en uitbreiding van de verpakkingsmogelijkheden wordt nu het vizier gericht op levering rechtstreeks aan supermarkten/foodservice bedrijven.
Een uitgekiend assortiment (± 25 soorten) gepresenteerd in daarvoor ontwikkelde gekoelde presentatie meubelen onder de merknaam “Starchamps” is nu beschikbaar.